Talentprogramma sport RSG Tromp Meesters

De afgelopen periode stonden de lessen van het talentprogramma sport in de brugklas in het teken van ‘balans’. De leerlingen zijn aan de slag geweest met free-runnen, slack-linen, eenwieleren, steltlopen en ballopen.

Bezoek aan Thialf
Als grote afsluiter van het blok ‘in balans & uit balans’ werd er vlak voor de kerstvakantie afgereisd naar de schaatsbaan Thialf in Heerenveen.  Hier hebben de leerlingen onder professionele begeleiding schaatsles gekregen. Er zaten aardig wat schaatstalentjes in de groep. Iedereen kreeg op zijn of haar niveau les, dus de leerlingen die er nog wat meer moeite mee hadden kwamen na een aantal tips toch wat beter vooruit en van de betere schaatsers werd de techniek bijgeschaafd. Na de schaatsclinic zijn de leerlingen de geleerde vaardigheden gelijk in de praktijk gaan testen met een heuse ‘Elfstedentocht’, ijshockey, levend bowlen en een polonaise. Het was een zeer geslaagde middag!

Rolstoelbasketbal
Deze periode staat bij sportklas 1 het thema ‘accepteren & helpen’ centraal. De leerlingen maken in dit blok kennis met sporten voor minder validen, zo krijgen de leerlingen een clinic rolstoelbasketbal. Leden van de stichting Rolstoelbasketbal Emmen bespreken met de leerlingen hoe het is om in een rolstoel te zitten en dat je leven niet ophoudt als je een beperking hebt. Of dat nou dyslexie, astma is of een geamputeerd been, het leven gaat door en echt niet altijd zoveel anders als ze vaak denken. Natuurlijk gaan de leerlingen ook zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten en dan te basketballen, er worden uiteindelijk leuke partijtjes gespeeld.

Blinddoek
Naast de clinic rolstoelbasketbal gaan de leerlingen ervaren hoe het is om te bewegen wanneer je niet goed kunt zien. De leerlingen worden geblinddoekt en moeten een parcours door de zaal afleggen, om veilig over alle obstakels te komen worden ze gecoacht door leerlingen die niet geblinddoekt zijn. Verder komen er nog verscheidene samenwerkingsspelen aan bod waarbij de leerlingen ervaren dat ze door samenwerking het beste resultaat krijgen.

Volgende thema
Het volgende thema zal ‘presenteren & demonstreren zijn, de sportklas zal op dinsdagmiddag 21 april een wervelende show gaan neerzetten met dans, acrobatiek, circus etc. Vervolgens gaan de sportklassers uit klas 1 van 22 t/m 24 april op kamp.

bron: RSG Tromp Meesters