Hutspot-toernooi 29 december 2015 Second Dribble Hardenberg

Hutspot-toernooi smaakt naar meer
Het wheelersteam van EBV Mustangs reisde vandaag af naar sporthal De Kamp in Hardenberg voor een treffen met de plaatselijke rolstoelbasketballers. Beide verenigingen onderhouden middels het jaarlijkse hutspot-toernooi de sterke band. Dankzij onder andere Dick van de Wetering, vandaag scheidsrechter, kon het team uit Emmen van start gaan een aantal jaren geleden. Door diverse, niet nader genoemde, omstandigheden traden beide verenigingen met slechts vier spelers aan. De meest opmerkelijke naam aan Overijsselse kant is Gijs Even, international, die aan de kant van Emmen is Jeffrey Klumper, trainer van de Drenthen.
In de eerste helft gaat de wedstrijd gelijk op, waarbij de club uit Emmen vaak een lichte voorsprong heeft, ondanks de lekke band van Herman. Beide teams spelen fel maar sportief en vriendschappelijk en werken hard voor een goed resultaat. Het levert naast balverlies ook mooie aanvallen en scores op. In de tweede helft geeft Second Dribble gas. Mustangs probeert mee te gaan in het tempo, maar dat levert meer balverlies dan scores op. Gijs is een klasse apart met zijn stoelbeheersing, snelheid en inzicht en wijst zijn team de weg. Eindstand 46-32.
Na afloop is er in de kantine een welverdiend bord warm eten. Bij de editie van vorig jaar deed het toernooi zijn naam geen eer aan. Er was namelijk geen hutspot, maar gelukkig wel een patatje met en een frikadel. Dit jaar is de catering uitstekend verzorgd, want naast een vette hap, is er wel degelijk hutspot, en zelfs zuurkool, boerenkool, speklapjes, spareribs, rookworst en saucijs. Met een frisje en een goed gesprek met de scheidsrechter en de aardige mensen van de andere ploeg, namen we in een vriendschappelijke sfeer afscheid van elkaar (en spelen we binnenkort weer een onderling wedstrijdje) met de beste wensen en reden we terug met dankzij Herman goede muziek in de auto.
Jeffrey