Een sportief weekje!

Vrijdag 12 december waren we te gast op het Assink Lyceum in Eibergen, waar we 6 lesuren leerlingen kennis hebben kunnen laten maken met rolstoelbasketbal.Samen in gesprek te gaan over het verschil in beperkingen. Of dit nu lichamelijk of verstandelijk is.Een zichtbare handicap zoals de been amputatie van Herman is ineens een stuk minder zichtbaar als hij gewoon staat, loopt en zijn sportbroek aan heeft.De verbaasde blikken als ik ineens overstap van mijn dagelijks rolstoel naar sport rolstoel. De terugkoppeling dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Dat 1 op de 28 mensen in aanraking komt met iemand met een handicap of zelf iets overkomt. En dan is daar de kennismaking met rolstoelbasketbal. Hoe fijn en leuk het is, om ondanks beperkingen gewoon te kunnen sporten. Zo maakte we kennis met een jongen die door zijn spierziekte gebruik maakt van een elektrische rolstoel. Ook hadden we een paar leerlingen die hun gymkleding niet mee hadden, want ze konden niet meedoen door een zere knie of verstuikte enkel. Voor hun was het nu dus wel mogelijk om gewoon deel te nemen aan de gymles. We kijken terug op 3 leuke sportieve leerzame clinic dagen in samenwerking met sportfederatie Berkelland.