Hutspot toernooi zonder hutspot ..

Enige tijd geleden zijn wij uitgenodigd door de rollers van Second Dribble te Hardenberg om mee te doen aan het bekende Hutspot toernooi. Zaterdag 20 december 2014 was het dan zover. Herman heeft helaas moeten afzeggen vanwege zijn ontstoken hand en gaf het stokje over aan het voltallig team van EBV Mustangs. Met heel veel plezier en frisse moed kwamen wij aan in Hardenberg. Second Dribble, het organiseerde rollers team, verwelkomde de rollers uit Emmen en Zwolle met daarbij toegevoegd wat oud spelers van Hardenberg. De sfeer tussen de teams was gemoedelijk en de wedstrijden waren grote publiekstrekkers.

 

Second Dribble en EBV Mustangs beten het spits af. Met een hoog tempo, goed samenspel en een tikkeltje sturing van Gijs Even (oud speler van Second Dribble) wisten we elkaar te vinden met mooie combinaties, snelheid en volop inzet van het gehele team EBV Mustangs bleven de scores niet achterwegen. De ballen wisten het basketbal netje van Second Dribble wel te vinden. Alhoewel zij veel blokjes wisten te zetten profiteerde wij van onze snelheid. Mede dankzij Derek die ons coachte naar de verovering van dit eerste duel.

 

We werden gelijk daarna voor de leeuwen geworpen tegen Zwolle. Geen rust, geen pauze er tussen door hupsakee de wedstrijd kon beginnen. EBV Mustangs haalde alles uit de kast. Ook in deze wedstrijd kwamen mooie combinaties tot stand. Frits volgde de bal van links naar rechts, Doedo zag mooie openingen om de bal toe te spelen en Maria blokte als een bulldozer de tegenstander, zodat Mark en Gerard er gebruik van kon maken om het spelletje af te maken in het netje van de tegen partij Zwolle. Nathalie wist menige keren de blokjes hoog te zetten en Gijs scoorde als het kon. Uit mooi samenspel ontstonden hele mooie combinaties. Het was een genot om naar te kijken. De toon was gezet door EBV Mustangs. Ook deze wedstrijd konden we in onze broekzak steken.

 

Met twee wedstrijden gewonnen gingen we de pauze in. De sfeer onder de drie teams was geweldig, het leek wel een kleine reünie. Ook Dick van de Wetering was van de partij als scheidsrechter, want laat dat maar aan hem over. Na een korte pauze gaf Daan het start schot weer om een zelfde wedstrijdronde te spelen. Jaaaaa laat dat maar aan EBV Mustangs over. We vlogen als vuurpijlen over het veld. Maakte de ene na de andere combinatie met mooi samenspel. Ook dankzij Jeffrey Klumper vielen de scores. Een groei en een leer moment voor EBV Mustangs, de conditie werd opgeschroefd, saamhorigheid en positiviteit stonden bovenaan en spelplezier was één van de hoofd punten wat coach Derek ons inseinde. Niets was ons te veel Second Dribble had het nakijken en EBV Mustangs ging er wederom vandoor met de winst.

 

Ook tegen Zwolle lieten we weer zien wat we waard zijn. Vele combinaties werden er gemaakt, de één nog gekker dan de ander. Jaaaa we roken de hutspot al haha. De verdediging van EBV Mustangs zat als een geoliede machine pot dicht. Zwolle had geen kans om er doorheen te breken. Zelfs Jan Willem werd tegen gehouden door een bulldozer. Ja ja EBV Mustangs wist alles uit de kast te halen om ook deze partij op hun naam te zetten.

 

Met een ruime zegen sloot EBV Mustangs als nummer één dit toernooi af. Met dank aan onze coach Derek, Jeffrey de moment invaller en Gijs de overzicht houder en niet te vergeten Annet & Jan die ons aanmoedigde in al onze mooie combinaties. Als klap op de vuurpijl werd het toernooi afgesloten met een heerlijke vette hap ipv hutspot hihi. Met dank aan de organisatie van Second Dribble was het een zeer gelaagd toernooi en zeker voor herhaling vatbaar.

Beaufort.