Leerlingen RSG Tromp Meesters uit Steenwijk maken kennis met sporten voor mindervaliden

Sporten met een handicap is niet altijd even makkelijk, maar wél mogelijk. Leerlingen van de eerste klas van de RSG Tromp Meesters in Steenwijk hebben zelf ervaren hoe dat is. Onder het thema ‘accepteren & helpen’ maakten zij tijdens een bijzondere gymles kennis met sporten voor mindervaliden.

Zo werd er onder leiding van leden van de Stichting Rolstoelbasketbal Emmen een clinic rolstoelbasketbal gegeven. Nathalie Sulman zit zelf in een rolstoel en vindt het belangrijk om jongeren kennis te laten maken met de sport. “Ik wil ze meegeven dat je leven niet ophoudt als je een beperking hebt, maar dat je nog allerlei dingen kan ondernemen.”

Naast de clinic rolstoelbasketbal hebben de leerlingen ervaren hoe het is om te bewegen wanneer je beperkt of geen zicht meer hebt, door geblinddoekt een parcours door de zaal af te leggen. Ook werd er een samenwerkingsspel gespeeld.

Enthousiaste reacties

Er werd goed gereageerd op de bijzondere gymles. “De leerlingen hebben er zin in en zijn enthousiast en dat maakt het heel erg leuk om te doen. In het begin zijn ze nog een beetje aan het stuntelen, maar het gaat steeds beter”, aldus Sulman. Leerling Pieter vond het leuk, maar wel lastig. “Vooral het basketballen in een rolstoel is moeilijk, maar ik had het vrij snel onder de knie.”

 

zie bron