Oefenwedstrijd tegen EBV Mustangs

Dinsdag 24 februari stond er een oefenwedstrijd tegen Emmen op het programma, de allereerste wedstrijd van de wheelers van Aquila. Aangezien Emmen competitie speelt, hadden we totaal geen idee wat ons te wachten stond. Het belangrijkste voor Aquila was dat iedereen met plezier een avondje konden ballen.

Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen en was het ijs gelijk gebroken. Voor aanvang van de wedstrijd werd er met de leiding overlegd wat Aquila precies wilde. Wilden we alleen maar een wedstrijd spelen, of vonden we het prettig dat het spel af en toe stil gelegd zou worden voor aanwijzingen en uitleg. Natuurlijk kozen we voor de tweede optie, we stonden open voor alle tips.

Al na een minuut werd duidelijk dat Emmen de bovenliggende partij was. De spelers van Aquila hadden in de verdediging het nakijken. Binnen een tel was Emmen achterlangs de verdediging van Aquila langs gekropen en stonden in doelrijke positie. Emmen begon hierop de spelers van Aquila in het veld te coachen. Wat hun tactiek was en hoe Aquila daarop moest reageren. Langs de zijlijn was het mooi om te zien dat Aquila alle tips van Emmen ter harte nam en niet eigenwijs hun eigen weg ging.

Na een mooie aanval van de kant van Aquila kwam Jacob in kansrijke positie. Via een prachtig afstandsschot viel de bal in de basket. Het publiek liet massaal van zich horen voor de eerste score van Aquila.

Er werd nog een aantal keren gescoord door Aquila en toen is besloten om de teams te gaan mixen. Er waren in totaal 15 spelers, waardoor er 3 teams konden worden gemaakt die na 5 minuten gingen door wisselen. Spelers van Emmen namen de spelers van Aquila op sleeptouw en gaven nuttige tips. Ook de spelers langs de zijlijn waren aan het leren. Vanaf de zijkant heb je net even een andere blik op het spel dan in het veld.

Het was een zeer geslaagde avond met alleen maar tevreden gezichten, zowel aan de kant van Aquila als aan de kant van Emmen. Deze avond gaat zeker een vervolg krigen, maar door het late uur doordeweeks en de gemiddelde leeftijd van Aquila zullen we ons moeten beperken tot de vakanties. Na de wedstrijd/training hebben we gezamenlijk nog wat gedronken in de kantine. Een prachtige locatie met alles erop en eraan en met mooie mensen. Aquila bedankt de wheelers van Emmen voor een fantastische en leerzame avond!

Klik hier voor de foto’s!