Wedstrijdverslag 7 maart 2015 Hengelo

Een golvende beweging in onze prestatie.

Bij iedereen ging de wekker op tijd af. Om 08:00 uur zaten we bepakt en bezakt in de auto om vervolgens naar Hengelo af te reizen voor één competitie wedstrijd tegen JBC/Noorderhaven. We hadden ruim de tijd om in te spelen, zodat we opgewarmd en met volle overgave de wedstrijd in konden gaan.

Het eerste kwart blijft toch een heet hangijzer voor EBV Mustangs. We staan wel ons mannetje alleen spelen wij niet ons eigen spel. JBC/Noorderhaven nam gelijk de leiding en wist ons op het verkeerde been te zetten met verschillende uitbraken waar de scores niet uitbleven. De ballen vlogen om onze oren en wij hadden het nakijken met een 06-18 was de toon gezet door JBC/Noorderhaven. Onze coach Derek gaf een opbeurende peptalk om ons eigen spel te gaan spelen. Met wat verschuiving in de opstelling werd het ons duidelijk dat wij nu het heft in eigen hand moesten nemen in het tweede kwart. De combinaties begonnen te lopen, Frits trok het spel naar buiten en Doedo gaf de ballen zo aan dat er een mooi samen spel ontstond. Het spel werd nu gedomineerd door de Mustangs. Maria had de kansen om eindelijk de basketbal regelrecht in de basket van de tegenstander te gooien. De punten werden om hoog geschroefd en de stand veranderde nu in een voorsprong van 27 – 20 voor EBV Mustangs. Ook in de derde kwart lag het tempo hoog van EBV Mustangs. De drie Musketiers Gerard, Mark en Nathalie zette mooie combinaties op waar het scoren zeker niet uit bleef. De kunst was nu wel om dit vast te houden. JBC/Noorderhaven kwam met een tegen offensief en verraste ons met veel gekibbel bla, bla, bla en een full court press. De Mustangetjes raakte de grip kwijt. Nathalie probeerde rust in ons spel te bewaren en Derek wees ons er op om ons eigen spel te blijven spelen. Nu begon het spel echt van beide kanten, in de vierde kwart werd er geknokt. JBC/Noorderhaven blokte ons aan alle kanten, alleen wij hadden genoeg energie om toch door de vuurlinie te breken. Van beide kanten vielen er sores, af en toe wat rommelig maar toch. De tijd drong en met een stand van 39 – 38 op het score bord wist JBC/Noorderhaven in de laatste minuut de wedstrijd naar zich toe te halen met een eindstand van 39 – 40 werd de wedstrijd gewonnen door JBC/Noorderhaven.

Voor EBV Mustangs blijft het een lastige opgave om gedurende de hele wedstrijd ons eigen spel te blijven vasthouden. Coach Derek blijft ons motiveren om met ons hart te spelen en dat is een punt waar we met zijn allen naar toe willen de komende tijd. Met één punt verschil verliezen doet ons beseffen dat wij het vermogen hebben om met z’n allen als team te blijven knokken voor wat wij waard zijn. Het was voor ieder weer een strijdlustige competitie dag om te relativeren wat kan ik nog zelf verbeteren en naar het team toe. Na de wedstrijd vervolgde de helft van ons team al snel de terug reis naar Emmen en de ander helft bleef Nathalie bewonderen tijdens haar fluit kapriolen tijdens de wedstrijd Devedo tegen GSVA Amersfoort.

 

Beaufort