Nederlands rolstoelbasketbalteam traint in Emmen

Het Nederlands dames rolstoelbasketbalteam traint van 13 tot 17 juli in Sporthal Angelslo in Emmen.

De dames trainen hier ter voorbereiding op de Paralympics van 2016, die in Rio de Janeiro, Brazilië, worden gehouden. In 2012 werd het Nederlands damesteam derde op de Paralympics in Londen, en in 2014 behaalden zij in eigen land, de bronzen medaille op het WK. Een absolute wereldtopper dus in Emmen.

Nederlands dames rolstoelbasketbalteam

Naast de eigen training heeft het team onder leiding van bondscoach Gertjan van der Linden, aangeboden om voor Drentse rolstoelbasketballers een clinic te verzorgen en hen met personal coaching verder te helpen.

Het Wheeler team van de Emmer Basketbalvereniging De Mustangs zijn gevraagd hun medewerking hieraan te verlenen en zijn maar wat graag op deze uitnodiging ingegaan.

Sporthal Angelso is één van de trainingsfaciliteiten van EBV De Mustangs. Zij zullen op maandagavond 13 juli a.s. een eigen training/clinic krijgen van de bondscoach en zijn team. Zij krijgen daarna de gelegenheid om de teamtraining van het Nederlands damesteam bij te wonen. De clinic vindt plaats in Sporthal Angelslo en wordt gegeven van 18.00 – 19.15 uur. Publiek is van harte welkom.