Wedstrijdverslag Zaterdag 17 oktober 2015

EBV Mustangs geven een tikkeltje meer van hun kunnen

Vandaag werden we verwacht in sporthal de Citadel te Dedemsvaart om onze rolstoelbasketbal competitie wedstrijd aan te gaan tegen I.S.V. Hengelo. Wij als team wisten wat ons te wachten stond. I.S.V. Hengelo is een team wat veel in huis heeft qua techniek en conditie en daar moesten wij ons tegen wapenen. Als een geoliede defensie wist EBV Mustangs de bucket goed te verdedigen en het liep als een tierelier. De schot pogingen van I.S.V Hengelo bogen meer van de bucket af dan dat ze er in zaten. Wat ging er mis? Dat vroegen wij ons ook af en namen het heft in ons eigen hand. Coach Derek maakte weer gebruik van één van zijn jokers. Doedo stond op kop en wist zich in te zetten waar nodig. Menig keer had hij zelfs de kans om te scoren, maar liet het over aan zijn medespeler Gerard. Met appels en peren werd nog niet gegooid, maar de scores van EBV Mustangs stonden genageld op het score bord. Met een score van 12-0 voorsprong in het 1e kwart klonk er zeker geen wake up call voor coach Derek en het voltallig team. Niet denken maar doen was het motto om de 2e kwart meer naar onze hand te zetten. Al was het maar dat we bleven scoren. Er ontstond een goed samenspel. Mooie variaties ontstonden, waarin Maria het voortouw nam om stevig te gaan blokken. Daar wisten Mark en Gerard gebruik van te maken. De scores bleven niet uit. Ook I.S.V Hengelo wist de score op te schroeven naar 22-8 op het scorebord. Ja, ja nog twee kwarten te gaan. Het kon nog alle kanten op gaan. EBV Mustangs had de wedstrijd nog zeker niet gewonnen. De verdediging stond als een blok. Doedo gaf zijn plaats over voor de overwinning. Met een positieve en goede denkwijze wisten Doedo en onze coach Derek het team te motiveren om door te gaan. Met een subliem overzichtelijk spel, waar heel veel mooie en sterke variaties uit voort kwamen. Herman & Nathalie creëerde veel breedte in het spel met mooie blokjes. Waar Mark en Gerard gretig gebruik van maakten. EBV Mustangs liet hun niet overtroeven door I.S.V Hengelo. Met een voorsprong van 30-15 hadden wij nog een laatste kwart voor de boeg. Onze coach Derek haalde alles uit de kast om deze wedstrijd te doen slagen en vroeg om advies van zijn vader uit Nieuw Zeeland die op de tribune zat. Met een andere kijk vanaf de tribune door vader Sherwin werd het team met meer goede mogelijkheden en tips op scherp gezet. De verdediging moest als een blok staan en waar we konden uitbreken en scoren had een dikke Go. De nummers van de tegenpartij werden hardop geroepen. De verdediging werkte als een tierelier. I.S.V Hengelo had nog meer moeite om in de bucket te komen. Waardoor ze probeerde om van langere afstand op de bucket te mikken, wat zeker lukte. EBV Mustangs liet het er niet bij zitten. Met vele breakouts en een goed samenspel wisten we op voorsprong te blijven. De remmen waren los! Terwijl bij I.S.V Hengelo leek of de rem erop zat dit keer. Met een ware overwinning sloot EBV Mustangs de wedstrijd af met 35-21.

 

EBV Mustangs maakte er een wedstrijd van om van te smullen

 

Nog maar net de wedstrijd gewonnen van I.S.V Hengelo hadden wij genoeg gelegenheid om ons klaar te maken voor de volgende wedstrijd tegen Be Quick uit Zwolle. Een paar oud gedienden waren niet onbekend voor EBV Mustangs. Second Dribble uit Hardenberg en Be Quick uit Zwolle hebben hun krachten gebundeld. Maria heeft een paar jaar bij Second Dribble gespeeld en wist zeker dat er een paar snelle jongens tussen zaten. De snelle jongens met veel speel ervaring van Be Quick voerde gelijk de druk op in het 1e kwart. De ballen vlogen bij EBV Mustangs om de oren en binnen no time stond Be Quick voor. We werden overruled door hun sterke wapen om door te breken in onze verdediging en fast breaks te rijden. EBV Mustangs kreeg een behoorlijke wake up call om de oren, waar onze coach Derek op reageerde met een time out. De wake up call kwam goed binnen. Onze verdedigingsmuur stond wankel in de bucket. De doorbraak van de heren van Be Quick moest terug geschroefd worden naar een laag niveau. Met een 4-12 achterstand moesten wij ons wel even achter de oren krabben. Aan onze conditie lag het zeer zeker niet. Spelen met ons hart was het doel en dat gaf ons de spirit om er voor te gaan. Maria wist nu ook weer de snelle jongens van Be Quick af te blokken. Onze blokjes werden nu met meer inzet beter gezet. Met mooie combinaties wist Herman, Gerard & Mark ook de basket te bereiken. Wij bleven niet achter met scoren. Over en weer werd er gestreden voor elke punt. EBV Mustangs wist nu de score op te schroeven naar 12-18. Be Quick voelde de druk en dat zag je af en toe ook wel in het spel, waardoor ze wat steken lieten vallen. Met een aantal mooie afstand schoten van Nathalie en een sterke press wist EBV Mustangs meer druk uit te oefenen. Het samenspel van EBV Mustangs nam meer de overhand. De irritaties bij Be Quick nam daar meer de overhand. Dat zag je zeker terug in de tussenstand 22-25 van de 3e kwart. Het was een wedstrijd om van te smullen. Het publiek zaten op het puntje van hun stoel en keken hun ogen uit. Voor elke punt werd gestreden, niet alleen bij EBV Mustangs maar ook bij Be Quick. In de 4e kwart spande het er om. Hopelijk liet onze conditie ons niet in de steek. Doedo had zich vrijwillig als wisselspeler opgesteld. Dit is zeker door onze coach Derek waargenomen en het team omarmd het met een positieve pluim naar Doedo toe. Be Quick had een batterij aan wisselspelers op de reserve bank en daar maakte zij gretig gebruik van. EBV Mustangs zette er nog even een tandje bij. Ook nu werden door beide teams gestreden voor elke punt. De press als laatste wapen deed de tegenstanders zich verbazen met een 30-28 voorsprong nam EBV Mustangs de voorsprong op hun naam. Jan & Annet Fictorie en Dick van de Wetering wisten ons aan te moedigen in het heetst van de strijd. Ook al konden wij de 24 seconde klok en de exacte speeltijd niet zien, op het score bord wist Be Quick nog net in de laatste seconden de score te veranderen in een 30-30 gelijk spel. Met een terechte overwinning voor de beide teams konden we elkaar de hand schudden met een eerlijke knipoog en een brede glimlach. Een ware strijd met een goed samenspel van EBV Mustangs en met een super aanbod van Doedo om voor de winst te gaan, wist onze Nieuw-Zeelandse coach de punten weer binnen te halen in deze competitie. Een stijgende lijn geeft aan dat de training onder leiding van Jeffrey zich laat terug zien in de competitie.

Beaufort.