Rolstoelbasketbal Assink Neede clinic

Op vrijdag 29 januari was de Stichting Rolstoelbasketbal Emmen in opdracht van de Sport Federatie Berkelland (SFB) te gast in de gymles bij het Assink Lyceum Neede. Drie rolstoelbasketballers gaven uitleg over hun eigen beperkingen en de leerlingen over hun beperkingen(bril, ADHD of dyslexie bijvoorbeeld). De leerlingen leerden dat bijna iedereen wel een beperking heeft, ook al zie je dat niet gelijk. Het leven houdt niet op als je een beperking hebt, of dat nou dyslexie is of een geamputeerd been, je kunt er mee leven en sporten.

rbbIMG_0818IMG_0811

 

 

Daarna werd er met de leerlingen de regels van de rolstoelbasketbalsport doorgenomen. Iedereen was klaar voor het echte werk, 4 teams werden ingedeeld en er kon gespeeld worden. Dat bleek toch lastiger dan het eerst leek, elkaar goed aanspelen en scoren valt nog niet mee. De clinic werd afgesloten met een rolstoelrace heen en weer terug de gehele zaal door. De Sport Federatie Berkelland regelt deze bijzondere clinics voor het Assink Neede. In maart staat zaalvoetbal op het programma en daarna survival. De foto’s en filmpjes van het rolstoelbasketballen staan op deze site en onze SFB- facebookpagina.

 

foto’s site

facebook SFB