Gerard Hindriks

Hallo allemaal, mijn naam is Gerard Hindriks. Sinds Rolstoelbasketbal in Emmen is opgericht ben ik spelend lid. Ik speel mee als valide speler. Door mijn vader die gehandicapt is, ben ik in aanraking gekomen met rolstoelbasketbal. Jan en Annet gaven in Angelslo en in de gymzaal bij het Esdal college clinics om het rolstoelbasketballen te promoten. Mijn vader was benaderd om deel te nemen aan een clinic. Ik ben met hem meegegaan en we hebben samen mogen ervaren hoe leuk het is om te basketballen. De daarop volgende trainingen heb ik de smaak zo te pakken gekregen dat ik lid ben geworden. Ondanks dat ik wel sportief ben aangelegd was het voor mij erg lastig om het goed te kunnen, maar ook een uitdaging om er goed in te worden. Door alle trainingen heb ik het rolstoelbasketballen goed onder de knie gekregen.

 

Nu ik al bijna vier jaar basketbal heb ik ons team zien groeien van een onzeker naar een zeker team. Een team waar de lol voor opstaat. Of je nu jong of oud bent, het maakt niet uit. Iedereen doet gewoon lekker mee. Jan en Annet hebben iets geweldigs neergezet, een team dat wil vechten voor elkaar en met elkaar.

Het eerste seizoen hadden we een aantal wedstrijden verloren, maar wij zijn het afgelopen seizoen erg goed bezig geweest om mee te doen voor en plek bij de top 4. Helaas net niet gehaald, maar het plezier is er niet minder om geworden. Misschien alleen maar meer, omdat we toch geproefd hebben van de glorie.

 

Eigenlijk zal ik zeggen kom een keer langs om lekker mee te trainen. Je zult zien dat het erg leuk is om te doen!