Clinic MaxX en het Assink

Op vrijdag 28 nov was de Stichting Rolstoelbasketbal Emmen te gast in de gymles bij MaxX onderwijs uit Neede. Drie rolstoelbasketballers gaven uitleg over hun eigen handicaps en de leerlingen over hun handicaps(bril of dyslexie bijvoorbeeld). De leerlingen leerden dat het leven niet op houdt als je een handicap hebt, of dat nou dyslexie is of een geamputeerd been. Verder lieten ze de leerlingen de verschillen tussen de rolstoelen die er zijn zien en werden de regels doorgenomen van de rolstoelbasketbalsport. Daarna werd er geoefend hoe de rolstoel bestuurd moeten worden en hoe je kunt basketballen als je zit. De clinic werd afgesloten met een partijspel, waarin bleek dat de leerlingen leerden van de tips, want er werd al snel makkelijker overgespeeld en veel gescoord. De Sport Federatie Berkelland regelt deze bijzondere clinics voor Het Assink het MaxX-onderwijs. Zo wordt er 8 december gerolstoelbasketbald in de gymles van het Assink Neede en 12 december is het Assink Eibergen aan de beurt. De foto’s en filmpjes van de MaxX-les staan op www.sportfederatieberkelland.nl.

 

John Willemsen van Sport Federatie Berkelland