wedstrijdverslag 22 november

Zaterdag 22 november 2014 EBV Mustangs  goes to Hengelooo

De ochtend begon met stresss! Al weken keken we uit naar het begin van de competitie die voor ons als Wheelers dit seizoen helaas pas laat begon doordat twee competitie dagen weg vielen. Alles tot in de puntjes geregeld, dacht ik. Shirts fris gewassen, shirts voor de coach en assistent coach mee, zelfs de koffie was aanwezig voor beide auto’s. Nog ff check check dubbel check. Spelerskaarten? Aiii waar zijn die! Helppp! Adem in … Adem uit, stress! Maar uiteindelijk is het helemaal goed gekomen. Die bewaar je natuurlijk gewoon in je kleding kast, logisch toch *knipoog*

De rommelige start van de dag zette helaas nog een tijdje door. Tijdens de warming up konden we elkaar zelfs niet vinden tijdens de Lay ups. Om 10.30 uur onze eerste wedstrijd tegen ISV Hengelo. We lieten zien waar we vorig seizoen mee geëindigd waren: chaotisch spel, bal verlies en niet rebounden. Dit viel al vrij snel op en hebben we geprobeerd dit om te buigen. De rust gingen we in met een achterstand van 4 – 12. Wisten wij in het 2e kwart maar 2 punten te scoren tegenover ISV Hengelo 8, deze rollen werden in 3e kwart omgedraaid met ons score van 8 tegen 2. We begonnen elkaar eindelijk te vinden, samenspel ging steeds beter. Terwijl wij vorig jaar meestal het 3e kwart niet opperbest waren. Gelukkig vermelde Gerard: ”Jongens we gaan de andere kant op nu hè” Tips van coach Derek en assistent coach Patrick werden benut en we wisten elkaar te coachen, te communiceren en te motiveren. Uiteindelijk met het resultaat een verpletterende overwinning van 28-18!!!

Nu stond ons een hele lange pauze tot 16.00 uur te wachten. Maria, Gerard en Derek hebben de jury tafel verzorgd tijdens de wedstrijd JBC Noorderhaven Vs. Devedo 3. Om 14.15 uur heb ik samen met Jeffrey Klumper de wedstrijd ISV Hengelo Vs. JBC Noorderhaven gefloten in het kader van warming up, want het was erggg koud in de sporthal. Elke wedstrijd is leerzaam om te fluiten. In tussentijd werd zelfs nog de plaatselijke fietsenmaker bezocht voor de boggel in het wiel van Maria. Top service!

Als tweede stond GSVA 2 op het menu. Al snel kwamen we 20-0 voor te staan. Wie had dat durven denken toen we vanmorgen wegreden uit Emmen. Tegen de twee koplopers uit de competitie van vorig jaar en dan winnen? Nou het spel was nog niet gespeeld en de winst nog niet binnen. Dat wisten wij ook. Het was zaak om elkaar te blijven motiveren en niet te verslappen dankzij onze voorsprong. GSVA kreeg een aantal kansen, maar konden het hoofd niet bieden. Met 54-18 vierde wij in de kantine onze 2e overwinning van deze eerste competitie dag.

Nu op naar 13 december! Trots zijn wij om te kunnen zeggen dat we dan een thuis wedstrijd hebben in sporthal Angelslo vanaf 10.30 uur.
Houd onze website in de gaten voor meer informatie: www.rolstoelbasketbalemmen.nl

Sportieve groet,

Nathalie Sulman