wedstrijd verslag 17-01-2015

Revanche tegen de koploper van vorig jaar …

 

Vandaag was de dag om hopelijk van de tegenpartij gehakt te maken. Al hoewel wij wel meer dan 100% er tegen aan moesten gaan. Wetende dat Herman er vanwege een blessure helaas vandaag niet bij kon zijn. En Mark betrad het veld met een rugblessure. We wisten dat we met z’n allen op vol vermogen moesten spelen. Het eerste kwart nam ISV Hengelo gelijk de voorsprong, het samenspel verliep beter dan aan onze kant. Op een één of andere manier hadden wij toch wat opstart problemen, maar EBV Mustangs laten zich echt niet kennen! Onze coach Derek gaf ons positieve feed back en we wisten elkaar weer te vinden. De verdediging zat goed in elkaar, we wisten ISV Hengelo te blokken waar nodig. De scores bleven niet uit bij Hengelo, na 2 kwarten stond het 10-20. Ons uithoudingsvermogen en conditie is tijdens de trainingen flink opgeschroefd en dat was weer te zien in het spel. Gerard stond op vol vermogen en Maria gaf er in de derde kwart wat gas bij. Nathalie wist de blokjes goed te zetten en benutte haar kansen om te scoren. De battle was begonnen ISV Hengelo stond met 10 punten voor. Na een goed samen spel van Hengelo wilde zij van ons gehakt maken. Ja, ja letterlijk en figuurlijk Doedo & Frits werden als eerste afgeblokt. Het werd een tikkeltje moeilijker om Mark, Gerard, Nathalie & Maria af te blokken. Met een teken van onze coach Derek zette wij de wave in. We kruiste kris kras het hele speel veld over. Mooie combinaties kwamen er uit voort. ISV Hengelo werd van het veld geveegd! Het was een genot om naar te kijken, het spel werd nu gedomineerd door de Mustangs. De kansen lagen er voor EBV Mustangs, de schoten op de basket waren er in overvloed. Ook het overspelen van de bal ging als een geoliede machine. We zagen elkaar goed in onze ooghoeken en wisten wat we deden. EBV Mustangs groeit, aan de conditie heeft het niet gelegen. Iedereen heeft zijn inzet getoond en Gerard stak daar een graadje meer dan boven uit. In samen spel zit progressie. Mooi om te zien dat het team groeit ook in deze wedstrijd zag je het, er werd gespeeld met ons hart. De scores van ISV Hengelo bleven uit. Aan het einde van de wedstrijd was de stand 20 – 29. Wij hebben deze wedstrijd beslist niet weggegeven. ISV Hengelo ging er wel met de winst vandoor, maar zeker niet zonder slag of stoot. Ons team kan terug kijken naar een geweldige wedstrijd met pit en klasse. Met dank aan onze coach Derek zijn onze inzet en doelen uit de trainingen zeker terug te zien in de wedstrijden. Het scoren laat nog op zich wachten, maar wij komen er aan!

 

Beaufort (Maria)