De eerste toon is gezet door EBV Mustangs!

De eerste toon is gezet door EBV Mustangs!

De rolstoelbasketballers van EBV Mustangs uit Emmen speelden zaterdag 19 september 2015 in Amersfoort de eerste competitiedag na de zomerstop. Na een paar intensieve trainingen onder leiding van onze trainer Jeffrey & onze coach Derek zijn er wel wat puntjes op de i gezet. Met als uitgangsdoel om dit te laten zien in de komende competitie wedstrijden.

Voor dit nieuwe seizoen zijn wij als team ontzettend dankbaar en blij, dat er enkele sponsoren berijdt waren om te sponsoren waar nodig. Met dank aan Multisprint Emmen die de aanhanger van Stichting Rolstoelbasketbal Emmen heeft voorzien van mooie nieuwe opvallende bestikkering. Zodat goed zichtbaar is welke sponsoren het voor Stichting Rolstoelbasketbal Emmen mede mogelijk maken om het Wheelerteam van EBV Mustangs te ondersteunen in hun vervoersvoorziening naar wedstrijddagen in de rolstoel toernooidivisie C2.

Als grote verrassing daarop werden we ook nog eens verrast met een sporttas met nieuwe wedstrijdtenue ’s van EBV Mustangs en een fleece jack van Van Harte Recreatiecentrum

 

 

Dit doet ons goed om de competitie in te gaan als team. Om al onze krachten te bundelen, te laten zien dat we groeien en spelen met ons hart.

De eerste wedstrijd tegen CJ on Wheels liep zoals het lopen moest. De spelers van EBV Mustangs wisten wat hun te doen stond. Als eerst zette Derek onze coach een krachtige Joker in ja, ja dit gaan we natuurlijk niet prijs geven. Met een goede verdediging en teambuilding wist ons team CJ on Wheels te overrulen. De verdediging zat pot dicht, geen schijn van kans om er doorheen te breken. De toon werd gezet tegen het team uit Amersfoort. Ze werden terug gedrongen naar hun eigen helft. De Mustangs namen met regelmatig het voortouw om een goede aanval op te zetten. Doedo had een perfecte opdracht gekregen en wist hem subliem uit te voeren, van daaruit kreeg hij zelf ook een schot positie. Maria ging als een vuurpijl over het veld en trok het hele spel uit elkaar, waar de heren Gerard, Mark & Herman gretig gebruik van konden maken. Menige scores ontstonden hieruit waardoor CJ on Wheels het nakijken had. Alhoewel wij ook de scores om onze oren kregen zette Nathalie er een halt toe, zodat wij de eerste wedstrijd met een positief strijdbaar gevoel de overwinning naar binnen sleepte. De scores liegen er niet om ook al zat CJ on Wheels op onze hielen. EBV Mustangs bleven scorend de gehele wedstrijd op een voorsprong, zodat we met vijf punten verschil hebben gewonnen. Met

een positief gevoel en enkele puntjes waar nog aan gewerkt kan worden sloot onze coach Derek met een dikke pluim deze wedstrijd af met een eindstand van 32-27

EBV Mustangs laat ons verrassen

De tweede wedstrijd was conditioneel zwaar, maar succesvol. Tegenstander SC Devedo 3 uit Ermelo bleek duidelijk minder sterk. Onze conditie werd op de proef gesteld, maar zeker op de press wisten wij ons mannetje te staan. De positiviteit en ons doorzetting vermogen bleef Devedo verrassen. Goede combinaties en break-outs dwongen we af en namen het voortouw in de wedstrijd. De combinaties waren prima alleen af en toe wat rommelig. Het leek wel, dat we tegen ons zelf stonden te vechten af en toe. De mindset om onder druk te spelen brengt ons enig sinds aan het denken. Niet alleen bij ons zelf, maar ook bij onze coach Derek. Een punt van aandacht wat wij zeker mee nemen in onze trainingen. Buiten dit stonden wij ons mannetje. Doedo heeft zeker een pluim verdiend om het team meer te laten spelen. Ook daarin geeft aan dat we met ons mind en hart spelen in het belang van de score verloop. Alleen bij dit bleef het niet. Ook Doedo wist te scoren met een mooie combinatie van de heren Mark, Gerard en Herman.

Devedo probeerden een tegen offensief in te zetten met een press. Ze waren zeer verrast, dat wij hier in tegenstelling tot vorig jaar mee om wisten te gaan. De scores bleven zeker niet uit bij Devedo. Ook in deze wedstrijd bleven we op voorsprong in onze score positie. Maria scoorde soms onverwachts met een betere doelsaldo van haar dan vorig jaar en Nathalie wist van uit de mooiste hoek te scoren. Terwijl de dames goed op elkaar waren ingespeeld waren ze tijdens de wedstrijd onafscheidelijk in de bucket bij de verdediging. De mannen van ons namen dit zeer positief op en wisten de verdediging op scherp te zetten met de beide dames.

Het hele team gaf een goede gemiddelde van het scoren dank zij de goede peptalk van onze coach Derek bracht hij meer lijn in het spel “speel niet tegen je zelf, maar met je gevoel en zeker je hart”. Dit is zeker waar het eind resultaat mag er zijn :

 

Het wheelerteam van EBV Mustangs ging wederom met de winst er vandoor in de beginnende fase van deze competitie. Met een goed gevoel kunnen we zeggen sponsoren bedankt voor het vertrouwen in ons team en de stichting

 

Beaufort.