Op weg naar een nieuwe look voor onze clinic stoelen

Zoals met meerdere dingen is soms de weg lang. Het gaat niet om de tijdsduur, maar om de weg naar het eind resultaat. In 2013 mocht onze stichting 8 tweedehands sportstoelen ontvangen van Stichting Rolstoelbasketbal. Tevens werd er door een aantal leden hun stoel gedoneerd na vervanging van hun sportrolstoel. Hierdoor ontstond dat Stichting Rolstoelbasketbal Emmen een gevarieerd wagenpark begon te creëren. Rood, oranje, geel, groen zelfs goud en zilver look. Door jaren lang intensief gebruik tijdens rolstoelbasketbal trainingen en vele clinics, hebben onze stoelen groot onderhoud nodig. Dit konden wij niet alleen.

 

2015-10-23 12.50.20 2015-10-23 12.56.01 2015-10-23 10.17.23

 

Als bestuur zijn wij in samenwerking met de technische commissie gaan brainstormen over hoe we dit aan konden pakken. Wat is de conditie van de rolstoelen? Hoe gaan we dit financieren en binnen welk tijdsbestek moet dit gerealiseerd worden? Al maanden zijn we druk bezig met alle voorbereidingen. Zo heeft de technische commissie een rapport opgesteld mbt de huidige staat per stoel. Er is door het bestuur een plan geschreven en een begroting gemaakt. Waarna Rabobank Emmen-Coevorden is aangeschreven voor het Stimuleringsfonds. Wij zijn met Roger Ridderbroek van Ridderbroek Netwerkmarketing in contact gekomen, die ons steeds meer wegwijs maakt in de wereld van het netwerken. Hoe mooi is het om er achter te komen dat in deze harder wordende maatschappij toch nog mensen zijn met hart voor de mede mens.

 

IMG-20151026-WA0006 IMG-20151026-WA0008 IMG-20151026-WA0007

Henri van Eeks van autobedrijf van Eeks uit Hoogeveen wist ons diep te raken met zijn aanbod om 14 sportrolstoelen gratis voor ons te spuiten. Speciale primer & schuurmaterialen werden meegegeven zodat er een start gemaakt kon worden met het vele voorwerk. Alle clinic stoelen moesten gedemonteerd worden. Dit hield in elk schroefje, boutje, moertje, voetenplaat, bekleding etc. Herman (technische commissie) heeft hier vele uren aan gewerkt. Dozen werden verzameld om alles te nummeren en bij elkaar te houden. Met grote dank aan teamleden Johanna & Maria voor het schuren van de frames en onderdelen. De technische commissie, Herman & Derek, hebben de afgelopen maanden veel werk verricht.

En toen ontstond er een probleem. De herfst is aangebroken. De blaadjes vallen van de bomen en de temperaturen worden lager. Voor ons allemaal weer even wennen. Maar tot onze grote schrik stond op de primer te lezen dat deze aangebracht diende te worden bij temperaturen boven de 15 graden. Help! We hebben onze hulpvraag geuit bij Roger Ridderbroek. Zo kwamen we in contact met Buurt Support Klazienaveen die ons hun verwarmde loods aan bood met zelfs een verfruimte. Opgelucht en dankbaar konden we verder. Zelfs Gerard & Nathalie (bestuursleden) hebben hun steentje bij gedragen door de laatste voorbereidingen te treffen: het afplakken van de lagers, aanbrengen van de benummering in de frames, nog even licht schuren en afnemen met ammoniak. Derek (technische commissie) had al helemaal uitgedacht hoe er zo efficiënt mogelijk gewerkt kon worden om de primer aan te brengen. Helaas bleken de twee gekregen spuitbussen van Henri van Eeks niet voldoende om alle stoelen te kunnen primen. Autoschade Hans Goeree te Klazienaveen werd de redder van de dag door ons een bus primer te sponsoren, zodat Derek weer verder kon. Dit weekend hebben de stoelen staan drogen in de verwarmde loods van Buurt Support Klazienaveen. Gisteren hebben Gerard & Derek de laatste afwerking gedaan, waarna onze aanhanger met clinic stoelen is gebracht naar de spuiterij van autobedrijf van Eeks.

 

Benieuwd naar het eind resultaat? Blijf onze site volgen.